X
    Kategori: Uncategorized

Bursa İş Hukuku Davalarında Bursa İşçi Avukatı

İşçi avukatları birden fazla branşta görev yapabilir. Aynı zamanda işçilerin ve işverenlerin haklarını savunabilmek adına tutulabilirler. Bu avukatlar farklı davalarda yol alabileceği için özellikle işçilerin mağdur edilememesi adına tercih edilmelidir. İşçi avukatı genellikle fazla mesai ücretlerinin tahsil edilmesi kıdem ve ihbar tazminatları gibi davalara bakar.

Yaklaşık 13 farklı kalemde dava açma yetkisine sahip olan avukatlar, iş hukuku konusunda uzmanlaşmış bireylerdir. Genellikle işveren ve işçi arasındaki sorunların çözülebilmesi adına gerekli olan davaların açılabilmesi ve vekilliğin yapılması adına çalışan işçi avukatları hak kayıplarına uğramaması için mevcut dosyadaki tüm kayıtları ortaya çıkarılabilmesi adına çalışmalarını yürütür.

Bu davaların çeşitliliğine bağlı olacak aynı zamanda savunulacak kişilerin sayısına bağlı olacak şekilde görgü tanığı talep edilebilir. Bu davalar ortalama 1 yıl ile 3 yıl içerisinde sonuçlandırılır. Birden fazla celse görülebilir. Bu konu hakkında net bir süreç bilgilendirmesi yapmak doğru olmayacaktır. Bunun yanı sıra hizmet kapsamı içerisinde iş sözleşmelerinin hazırlanması, yıllık izin ücreti, ulusal bayramlar, resmi tatiller, hafta sonu tatil ücretleri gibi ücretlerin talebi doğrultusunda da davayı yürütülebilir.

Bursa işçi avukatı aynı zamanda işveren avukatı olarak da adlandırılabilir iş hukukunun resmi olarak bilinen ve her türlü iş hukuku konusuna dâhil olan davalara bakan Bursa işçi avukatı uyuşmazlıklardan çıkan sorunların çözümlenebilmesi adına 4857 sayılı iş kanunu kapsamında iş mahkemelerine başvurarak sorunu çözülmesi için destek talep eder.

Bunun yanı sıra kötü niyet tazminatı mevcut işyeri sözleşmelerinin hazırlanması gibi durumlarla da ilgilenen işçi avukatları sorunsuz olarak sonuçlandırılan bilmesi adına destek verir. Davaların sonuçlanması açılan davaya göre değişkenlik gösterir. Ayrıca avukatlık ücretleri davanın kazanılması durumunda karşı tarafa yansıtılacağı için tüm mağdur olmuş kişilerin iş mahkemelerinde başvuru yaparak ya da dışarıdan özel avukatlar ile anlaşma yaparak kanun gereği haklarını araması gerekir.
Yapılan çalışmalar ve belgelendirme işlemlerinden sonra davaların sonuçlandırılabilmesi adına hâkim, kanunlara bağlı olacak şekilde karar verir. İki tarafın da mağdur edilmemesi adına taraflar dinlenmeden önce yapılan işlemleri resmi kayıtları kontrol edilir. Daha fazla bilgi için; uluchukuk.com/bursada-is-hukuku-avukati/